Kruidvat Maaltijdshakes versus FormaFast Dieetshakes

Maaltijdshakes zijn de afgelopen jaren super populair geworden. Deze shakes kunnen je helpen met afvallen en zijn ook nog eens makkelijk en snel te bereiden. In dit artikel gaan we in op de Kruidvat maaltijdshakes.

Maaltijdshakes Kruidvat versus maaltijdshakes FormaFast

Wat zijn maaltijdshakes?

Maaltijdshakes zijn shakes die simpel gezegd een maaltijd vervangen. Zo kunnen maaltijdshakes, ook wel dieetshakes genoemd, het ontbijt, de lunch of het diner vervangen. Maaltijdshakes bevatten minder calorieën dan normale maaltijden. Maaltijdshakes hebben als doel om jou te helpen afvallen. Hoeveel kilo je kwijt raakt, hangt af van hoeveel maaltijden je vervangt door maaltijdshakes, het merk van de maaltijdshake, wat je nog meer eet en of je beweegt.

Wat zijn de Kruidvat maaltijdshakes?

Kruidvat is zeker steeds verrassend! Een drogisterij met maaltijdvervangers, dat hoor je niet iedere dag. Op de website van Kruidvat vind je 4 verschillende soorten shakes: vanilleroom, aardbei, banaan en chocolade. De vanilleroom maaltijdshake bevat 40% meer eiwitten dan de andere shakes. Kruidvat adviseert om bijvoorbeeld twee maaltijden te vervangen door een maaltijdshake en de derde maaltijd te laten bestaan uit gezonde caloriearme voeding. De vanilleroom maaltijdshake bevat ook een verlaagd gehalte aan suiker. De Kruidvat maaltijdshakes bevatten essentiële voedingsstoffen en zijn bedoeld voor gewichtsbeheersing en als vervanger van een maaltijd in een energiebeperkend dieet. In de shake zit ten minste 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen voor ieder die een energiebeperkend dieet volgt.

Wat zit er in de maaltijdshakes?

De ingrediënten verschillen per shake. Als voorbeeld nemen we de Vanilleroom Maaltijdshake en de Chocolade Maaltijdshake. In beide shakes zit weipoeder en melkeiwit. In de chocoladeshake zit als eerste ingrediënt maltodextrine, dat is een hoogwaardig koolhydraat gewonnen uit mais. In de choco shake zit ook 14,2% fructose, wat een fruitsuiker is. In beide shakes zit inuline, dat is een groep fructosehoudende polysachariden. Het is een vezel die de stoelgang kan bevorderen omdat het lichaam het niet kan verteren. In beide dieetshakes zit verdikkingsmiddel, mineralen, emulgatoren, zout, vitaminen, de zoetstof sucralose. In de choco shake zit ook nog natuurlijk aroma en antioxidanten.

maaltijdshakes formafast en kruidvat

Wat zijn de verschillen tussen FormaFast shakes en Kruidvat shakes?

Een van de grootste verschillen is de ingrediënten. Het eerste ingrediënt van FormaFast shakes is eiwittenmix van sojaeiwit en erwteneiwit. Hierdoor krijgt de shake meteen een lekkere eiwitboost. Een ander verschil is dat je bij Kruidvat alleen grote potten kan kopen en bij FormaFast losse shakes, een 3-daags proefpakket, een Shake it Box en een Shake it Box XL. Qua voedingswaarden komen beide shakes redelijk overeen met elkaar. Het grote verschil zit ‘m natuurlijk ook in het aanbod. Kruidvat verkoopt vier verschillende soorten maaltijdshakes. FormaFast biedt twaalf verschillende maaltijdshakes aan.

FormaFast Dieet Shakes

De dieetshakes van FormaFast bevatten meer eiwitten dan de maaltijdshakes van Kruidvat. De FormaFast dieetshakes bevatten ook essentiële voedingsstoffen. De dieetshakes zijn beschikbaar in twaalf verschillende varianten:

De shakes van FormaFast bevatten gezonde vetten, koolhydraten, bouwstoffen en voedingsstoffen die je helpen om af te vallen. De lekkere maaltijdvervanger shakes van FormaFast vervelen nooit en naar wens kun je nog andere dingen toevoegen aan je shake. Zoals kaneelpoeder, ijsblokjes, cacaonibs of een handje blauwe bessen (tijdens de F-Active en Balance fase). Natuurlijk is het ook belangrijk om voldoende water te drinken tijdens het dieet en om groenten en fruit te eten.

Beoordeling
:
78%
| Bekend van RTL4
Gratis verzending vanaf 50 euro
15 dagen retourservice