Bereken je BMI

Waar staat BMI voor?

Body-mass index (BMI) is een index die de verhouding tussen lengte en gewicht bij een persoon weergeeft. De BMI wordt veel gebruikt om een indicatie te krijgen of er sprake is van overgewicht of ondergewichtDe BMI kan niet gebruikt worden als betrouwbare maat voor overgewicht bij een individu, aangezien individuele verschillen in lichaamsbouw niet in de berekening worden meegewogen (verhouding van spier-, bot- en vetweefsel). In de geneeskunde wordt desondanks de BMI wel veel gebruikt. In de dagelijkse medische praktijk is de BMI goed bruikbaar en voldoende betrouwbaar. Dit geldt met name bij grotere afwijkingen zoals ondergewicht en overgewicht. De BMI geldt enkel voor volwassenen.

BMI Berekenen

De berekening van je BMI is een heel gemakkelijke rekensom. Het is vaak een simpele methode om vast te stellen of iemand overgewicht heeft of niet. Ook FormaFast.nl raadt je aan om de BMI-rekenmodule te hanteren als ijkpunt. 

 

De BMI-berekening is gedaan, wat nu?

Je hebt de twee waardes "Lengte" en "Gewicht" ingevuld in het bovenstaande BMI-berekeningformulier. Daarna krijg je een cijfer terug. Dit cijfer kan vijf verschillende dingen betekenen:

Je BMI is 18 of minder
Je bent (veel) te licht en dit kan gevolgen hebben voor jouw gezondheid, wellicht heb je dit al gehad. Overleg met je huisarts hoe je gezond wat kilo's kunt bijkomen. Pak niet de suikerbommen uit de kast, maar eet veel koolhydraten uit bijvoorbeeld rijst of noedels.

Je BMI is 18-25
Je hebt een normaal gewicht. Probeer dit te handhaven door niet meer dan drie kilogram boven je huidige gewicht uit te komen.

Je BMI is 25-30
Je hebt overgewicht en moet overwegen om enkele kilo's af te vallen. Overweeg om maaltijdvervangers hiervoor in te zetten. Eén van onze concepten biedt jou wellicht een passende oplossing.

Je BMI is 30-40
Je overgewicht is hoog en je staat op het randje van extreem overgewicht. Zeker wanneer je al richting een BMI van 40 gaat zul je flink aan de bak moeten gaan. Een dieet is noodzakelijk voor jouw gezondheid.

Je BMI is 40 of hoger
Laten we eerlijk zijn. Je bent veel te ver gegaan. Jouw overgewicht heeft inmiddels extreme vormen aangenomen en je gewicht bedreigt jouw gezondheid. Als je nu geen actie onderneemt om je gewicht en levensstijl te veranderen, kan je fysieke gesteldheid enorme gevolgen krijgen. Een nieuw dieet is van levensbelang.

Beoordeling
:
78%
| Bekend van RTL4
Gratis verzending vanaf 50 euro
15 dagen retourservice