Ga terug

Geroosterde bloemkool met muntsaus

FormaFast
Het laatste gerecht in dit overzicht van slanke recepten. Alles wat geroosterd kan worden is lekker. Ook geroosterde bloemkool! Het kan gegeten worden als lunch, als bijgerecht of als gezond tussendoortje. De dip geeft het een frisse smaak.
Gang Bijgerecht, Lunch, Tussendoortje
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stronk bloemkool
  • olijfolie
  • peper en zout
  • muntblaadjes
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • citroensap
  • 2 el kerriepoeder
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de bloemkool in stukken zoals op de foto. De stronk kun je ook heel goed gebruiken! Doe de bloemkool in een grote kom en meng met de kerriepoeder, olijfolie en zout en peper.
  • Leg de stukken bloemkool naast elkaar op de bakplaat en bak 10-15 minuten in de oven. Houd de bloemkool goed in de gaten!
  • Snijd voor de muntsaus de munt fijn. Roer de munt door de yoghurt en breng op smaak met citroensap en peper en zout.
Trefwoord slanke geroosterde bloemkool