Ga terug
Suikervrije Key lime pie

Suikervrije Key lime pie

FormaFast
Gezonder bakken is heel goed mogelijk door suikervervangers te gebruiken. Deze heerlijke Key lime pie is gemaakt met Sukrin, waardoor het geen bewerkte suikers bevat. Een echte aanrader als je gek bent op citrusvruchten!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Rusttijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 55 minuten
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 125 gram suikervrije biscuits
  • 45 gram Sukrin Gold
  • 135 gram boter
  • 400 ml volle koffiemelk
  • 160 gram Sukrin:1
  • 4 eigelen
  • 5 (Key) limoenen
  • 200 ml verse slagroom

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een geribbelde taartvorm in met wat boter.
  • We beginnen met het maken van de gezoete melk die we later op kamertemperatuur nodig hebben. Doordat we suikervrij bakken gebruiken we koffiemelk met Sukrin:1 in plaats van gecondenseerde melk. Om ervoor zorgen dat de koffiemelk alle Sukrin:1 goed opneemt kan je het beste de melk en Sukrin:1 in een pannetje doen. Warm deze op en blijf roeren tot alle natuurlijke suikervervanger is opgenomen. Laat daarna goed afkoelen.
  • Nu gaan we de taartbodem maken. Verkruimel de suikervrije biscuits tot ze helemaal klein zijn. Voeg ze daarna samen met de boter en Sukrin Gold. De bodem hoort vrij korrelig aan te voelen.
  • Doe het deeg voor de taartbodem in de geribbelde vorm. Duw overal goed aan en zorg ervoor dat het gelijk is. De bodem moet zowel de onderkant als de zijkant bekleden.
  • Bak de bodem ongeveer 10 minuten in de oven tot deze licht gebruind is. Laat daarna afkoelen.
  • Nu gaan we de vulling maken van de Key lime pie. Klop de 4 eigelen in een kom tot deze glad is. Voeg daar beetje bij beetje de gezoete koffiemelk aan toe.
  • Tijd voor de heerlijke limoenen! Pers de limoenen tot je zo'n 6 eetlepels aan limoensap hebt. Voeg dit toe aan het mengsel.
  • Doe de vulling in de taartbodem en strijk glad.
  • De taart is klaar voor de oven! Hij moet zo’n 15 minuten garen in de oven. Laat de taart daarna goed afkoelen. Als de taart op kamertemperatuur is kan deze in de koelkast. Daar moet je hem minstens 6 uur laten staan.
  • Als je de taart nog lekkerder wil maken kan je de verse slagroom mengen met een paar eetlepel Sukrin:1. Klop deze op tot je stijve pieken hebt. Je kan ervoor kiezen om de gehele taart te bedekken met het roommengsel of om er een aantal klodders op te doen. Gebruik een brander om licht over de room heen te gaan zodat het bruin wordt.
  • Je Key lime pie is klaar om gegeten te worden!
Trefwoord suikervrij bakken met sukrin, suikervrije key lime pie, suikervrije limoentaart, suikervrije taart, sukrin key lime pie