Ga terug

Zalm met een dille-roomsaus, asperges en spinazie

FormaFast
Gang Hoofdgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 stukje zalm
  • 150 gram witte asperges
  • 150 gram spinazie
  • crème fraîche
  • 1 el verse dille
  • citroensap van een halve citroen
  • peper en zout
  • boter of olijfolie om in te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje rucola

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de dille in stukjes en de knoflook fijn.
  • Schil de asperges met een dunschiller en verwijder de onderkant van de asperges. Kook de asperges vervolgens in een pan met warm water voor 5 minuten. Giet de asperges daarna af.
  • Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en leg de asperges hierop. Leg vervolgens de zalm erop, de stukjes knoflook en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Vouw het bakpapier dicht en doe in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  • Maak ondertussen het roomsausje. Die doe je door de crème fraîche te mengen met de dille, het citroensap en wat peper en zout.
  • Bak ten slotte de spinazie in een pan met wat olie en peper totdat de spinazie geslonken is.
  • Doe de spinazie op een bord. Haal het zalmpakketje uit de oven en schuif de asperges en de zalm van het bakpapier op een bord. Maak je gerecht af met de dille-roomsaus en de rucola. Voeg eventueel nog peper en zout toe.
Trefwoord low carb high fat diner, low carb high fat zalm